cumpărături este gol!
Psilium sau pătlagina indiană (latină Plantago ovata) este o plantă ale cărei semințe sunt apreciate pentru fibra pe care o conține. În contact cu apa, cojile semințelor se umflă și formează o substanță asemănătoare gelatinei.
Pătlagina indiană este o sursă complet naturală de fibre. Fibrele pe care le conține sunt greu de digerat și, prin urmare, rămân mai mult în tractul digestiv, stimulând astfel terminațiile nervoase din intestin, care favorizează peristaltismul.
Mod de utilizare: Se amestecă 1-2 lingurițe (2,5-5 g) de coji de pătlagină într-o ceașcă (cel puțin 250 ml) de apă, suc, ceai sau se adaugă în iaurt, terci, supe sau muesli. Pot aștepta câteva minute până se umflă. După ingestie, asigurați un aport adecvat de lichide. Se recomandă să mâncați cu cel puțin 30 de minute înainte de fiecare masă.
Mod de administrare: Doza maximă zilnică este de 5 lingurițe (12,5 g).
Pătlagina trebuie consumată la o distanță de cel puțin 1 oră înainte de a lua medicamente sau suplimente alimentare.
Sfat: În contact cu apa, fibrele se umflă și se formează o substanță asemănătoare gelului, care poate fi folosită și pentru îngroșarea alimentelor (deserturi proaspete - o soluție excelentă).
Valoare nutritivă medie | la 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 840 kJ / 200 kcal |
Grăsimi | 0 g |
- dintre care grăsimi saturate | 0 g |
Carbohidrați | 11 g |
- dintre care zaharuri | 0 g |
Fibre dietetice | 70-86 g |
Proteină | 0 g |
Sare | 0 g |
Valorile pot varia din cauza ingredientelor de origine naturală.
Ingrediente: coji de semințe de pătlagină indiană (Plantago ovata) din producție ecologică certificată. SI-EKO-002. Agricultură din afara UE.
Origine: India
Greutate netă: 200 g
Precauții: Produsul nu înlocuiește o dietă echilibrată și variată și un stil de viață sănătos.
A se păstra într-un loc uscat la o temperatură de până la 25° C.