Ulei de cânepă – multe beneficii și fără efecte intoxicante.
Uleiul de cânepă este obținut din semințe de cânepă industrială (Cannabis sativa). Când majoritatea oamenilor aud cuvântul canabis, se gândesc mai întâi la drog, dar puțini știu ceva mai mult despre această plantă versatilă. Există trei subspecii de canabis, în plus față de obișnuit sau cânepa industrială include și Cannabis indica (canepa indiană) și Cannabis ruderalis.
Cânepa industrială este versatilă în industrie, iar utilizarea ei a fost larg răspândită în întreaga lume - de exemplu, cea mai cunoscută pictură de artă din lume Mona Lisa este pictată cu culori pe bază de ulei de cânepă.
Uleiul de cânepă nu are efecte intoxicante. Este cunoscut pentru conținutul scăzut de acizi grași saturați și pentru un raport foarte favorabil de acizi grași esențiali.
Uleiul de cânepă este de culoare verde și are un gust ușor de nucă, motiv pentru care este, de asemenea, un adaos gurmand popular la diverse feluri de mâncare. Pentru că temperaturile ridicate distrug multe ingrediente utile sau proprietățile acestui ulei, este recomandat pentru prepararea mâncărurilor reci și ca adaos la preparatele gătite deja pregătite.
Beneficiile uleiului de cânepă Allgäuer:
- nu conține THC și nu are efecte intoxicante,
- gust plăcut de nucă,
- pentru utilizare la rece și adăugare la mâncăruri fierbinți deja pregătite,
- sfaturi de utilizare: datorită aromei sale excelente, îl puteți adăuga și ca topping la înghețată,
- direct de la cultivatorii organici din Germania.
Uleiul de cânepă Allgäuer este presat la rece și, datorită gustului său delicios, este ideal pentru prepararea salatelor, sosurilor și adăugării în supe. Dacă includem 1 lingură în micul dejun, acoperim deja necesarul zilnic al organismului de acizi grași esențiali dimineața.
Utilizare recomandată, dacă este utilizat singur: două linguri pe stomacul gol și o pauză de jumătate de oră înainte de a consuma alte alimente, băutură.