Măceșul - o plantă cu o istorie bogată și multe proprietăți pozitive.
Măceșul (Rosa canina) este un arbust spinos, de 1-3 metri înălțime, cunoscut și sub denumirea de trandafir sălbatic și floare de câine. În folclor, există și numele de dintele babei.
Înflorește primăvara, iar fructele mici, roșii aprinse, se coc toamna și sunt cu adevărat versatile (de exemplu, pentru sucuri, ceaiuri...) și populare printre tineri și bătrâni deopotrivă. Planta se găsește cel mai adesea de-a lungul marginilor pădurii și ale potecilor.
Pulberea de măceșe este excelentă pentru a înveseli băuturile și felurile de mâncare.
BIO pulbere de măceș este un adaos ideal la diverse sucuri, smoothie-uri, băuturi, musli, iaurt, cereale... Fructele sunt prelucrate mecanic, fără folosirea căldurii, și măcinate. În acest fel, se păstrează toate proprietățile măceșului proaspăt.