Inulina – prebiotic natural, care asigură digestia și absorbția nutrienților.
Inulina este o fibră compusă dintr-o mixtură de polizaharide din componente fructozice și servește ca nutrient. Se găsește în diferite specii de plante, cum ar fi aguava, banana, sparanghel, grâu și cicoare, din care provine și inulina marca Intenson.
Este clasificat și ca prebiotic – un tip de fibră care stimulează creșterea și activitatea bacteriilor benefice din tractul digestiv. Sunt extrem de importante pentru corpul nostru, deoarece au grijă de digestie și absorbția nutrienților și întăresc sistemul imunitar.
Inulina de cicoare – mod delicios de a crește aportul de fibre alimentare.
Inulina este considerată o fibră alimentară, care nu este digerată sau absorbită în stomacul nostru, servind ca hrană pentru bacteriile benefice din intestin.
O putem consuma în diferite moduri, cel mai des:
- adaugată în ceai sau cafea,
- amestecată în cereale, terciuri sau smoothie-uri,
- folosită pentru îngroșarea sosurilor,
- presărată pe salate și alte preparate,
- adaugată în diverse rețete (înlocuind parțial zahărul),
- amestecată cu puțin unt și folosită ca sos pentru carne sau legume.
Inulina este utilă și în cosmetică, unde este un ingredient frecvent în creme și loțiuni pentru corp, deoarece hidratează pielea și îmbunătățește în același timp structura acesteia.