Fânul grecesc - condiment ayurvedic tradițional pentru gustul plăcut al mâncărurilor dumneavoastră.
Bucătăria ayurvedică este extrem de aromatică și delicioasă. În timpul pregătirii hranei, se acordă multă atenție calității alimentelor, stării de bine a bucătarului, potrivirii alimentelor cu anotimpurile și efectelor alimentelor asupra corpului nostru.
Fânul grecesc, triplat sau fenugreek (Trigonella foenum-graecum) este o plantă anuală care este considerată una dintre condimentele cheie din bucătăria ayurvedică. Este folosită de mult timp și reprezintă un ingredient clasic al amestecului de curry.
Sub formă de semințe întregi - cu numeroase opțiuni de preparare.
BIO Semințele de fân grecesc de la Futunatura sunt produse ecologice și se mândresc cu diverse opțiuni de utilizare:
- pentru a condimenta supele, sosurile, pâinea, cartofii, orezul și legumele,
- ca adaos în salate și fasole,
- sub formă de ceai,
- ca compresă caldă,
- pentru producerea de germeni aromati.
Condiment ayurvedic, tot mai des întâlnit și în bucătăriile noastre.
Utilizarea triplatului crește constant și în țările occidentale. Gustul său ușor amar se potrivește perfect pastelor, orezului, puiului și chiar cartofilor. Este adăugat și la brânzeturi, marinade și mâncăruri vegetariene specifice bucătăriei egiptene, indiene și orientale.
Mulți încearcă să germineze semințele de fenicul grecesc și apoi să le consume sub formă de microverdețuri, deoarece se consideră că astfel ne asigurăm și mai multe efecte benefice de care se mândresc.