Făină de tapioca BIO - un succes sud-american, care este o alternativă excelentă la făina albă.
Făina de tapioca este un aliment bogat în amidon, obținut din tuberculul plantei de tapioca (Manihot esculenta), originar din America de Sud, în special din Brazilia. Este cunoscut acolo și sub numele de manioca, cassava, yuca …
Deși este relativ nouă pentru noi, este prezentă de mulți ani în bucătăria sud-americană, iar datorită versatilității sale, utilizarea sa s-a extins rapid și în bucătăria asiatică și africană.
Un aliment bogat în amidon, versatil - folosiți-l pentru a îngroșa supele, sosurile, deserturile …
Datorită naturii sale bogate în amidon, este o alternativă populară la făina albă și amidonul de porumb, în special printre persoanele cu diete speciale. Datorită gustului și mirosului său neutru, nu afectează celelalte arome, astfel încât să o adăugați cu încredere la mâncărurile preferate.
BIO Făina de tapioca de la marca FutuNatura poate fi folosită în mai multe moduri:
- Pentru a îngroșa mâncărurile, cum ar fi sosurile, supele, budincile și alte preparate. Când este încălzit, amidonul de tapioca se transformă într-o substanță transparentă și gelatinoasă, care ajută la îngroșarea mâncărurilor.
- Pentru prepararea deserturilor - cu făina de tapioca puteți pregăti multe produse de patiserie și preparate.
- Ca înlocuitor pentru făina albă sau amidonul de porumb - folosiți-o peste tot unde ați folosi altfel făină albă sau amidon.