Linte – o leguminoasă delicioasă care revine în farfuriile noastre.
Lintea (Lens culinaris) este o leguminoasă originară din Asia și este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume. Urme ale utilizării sale au fost deja găsite în așezările din epoca de piatră. După descoperirea Americii, lintea a fost înlocuită cu fasole, însă în ultimii ani, lintea a apărut din ce în ce mai des în meniurile noastre.
Lintea și-a primit numele de la forma bobului, care seamănă cu o lentilă. Există destul de multe tipuri de linte în lume, cum ar fi maro, galbenă, roșie, verde și neagră. Cele mai multe dintre ele sunt cultivate astăzi în Rusia, India, SUA și unele țări europene (Italia, Franța).
Pregătește delicioase supe, tocane sau diverse preparate indiene cu linte roșie.
Lintea poate fi preparată în multe feluri și folosită ca adaos la diverse feluri de mâncare. Lintea roșie este cel mai moale tip de linte, așa că este potrivită pentru utilizare în:
- supe și tocane,
- sosuri și piureuri,
- tartine de casa,
- mâncăruri indiene, unde este un ingredient comun,
- salate și ca garnitură la multe feluri de mâncare.
O mică leguminoasă roșiatică, plină de proteine și fibre alimentare!
Lintea roșie este un aliment excepțional pe care o vedem din ce în ce mai des în alimentația noastră în ultima perioadă. Este populară printre vegani și vegetarieni, care o consumă cel mai adesea datorită conținutului ridicat de proteine, și este, de asemenea, o super sursă de proteine pentru toți oamenii recreaționali și sportivi care doresc să mănânce o masă hrănitoare după exerciții fizice. De asemenea, este apreciată în alimentație deoarece, datorită conținutului său ridicat de fibre alimentare, are un efect benefic asupra digestiei.
Avantajele produsului BIO Linte - roșie marca Smart Organic:
- din producție ecologică certificată,
- conținut ridicat de proteine și fibre alimentare,
- o lungă senzație de sațietate.