Ulei de cocos – cu un parfum îmbătător de nucă de cocos.
Uleiul de cocos este obținut din fructul palmierului de cocos - nuca de cocos. Cea mai bună calitate este nerafinată și nehidrogenată și se caracterizează, de asemenea, printr-un miros îmbătător și un gust blând de nucă de cocos, care se pierde cu rafinarea.
Uleiul de cocos este extrem de stabil la temperaturi ridicate și, prin urmare, este potrivit pentru coacere, prăjire și gătit. Este tipic ca acesta să își schimbe starea agregată la o temperatură de aproximativ 25 °C și sub această temperatură se schimbă de la un ulei limpede și lichid la o stare solidă. Cu aroma sa caracteristica, adauga o nota exotică supelor, legumelor, sosurilor, salatelor, deserturilor.
În timp ce în bucătăria asiatică este folosit pentru a pregăti tot felul de preparate, în bucătăria europeană este răspândit în prepararea deserturilor. Poate fi, de asemenea, un plus foarte gustos și aromat la tartine și smoothie-uri.
În cosmetică, este folosit pentru îngrijirea pielii și a părului, pentru demachiere și ca ingredient în scrub-uri, creme, balsamuri și alte produse.
Beneficiile uleiului de cocos Allgäuer:
- Ulei extrem de stabil,
- potrivit pentru coacere, prăjire și gătit,
- poate fi folosit în scopuri culinare și cosmetice,
- nerafinat,
- din producție ecologică,
- dă o aromă caracteristică mâncărurilor și deserturilor asiatice.
Uleiul de cocos organic Allgäuer este nerafinat. Poate fi folosit universal, fie în gătit, fie în cosmetică. În bucătărie, este folosit pentru gătit și coacere, precum și pentru adăugarea la mâncărurile preparate.