Zahărul de palmier – un îndulcitor delicios și o alternativă excelentă la zahărul alb.
Zahărul de palmier, numit și jaggery și gur, este un îndulcitor obținut din seva palmierului din India de Est (Arenga pinnata). Sucul de palmier este mai întâi condensat în melasă prin fierbere, iar apoi răcit. Se formează cristale și astfel zahăr într-o formă cristalină solidă. Poate fi maro deschis până la închis.
Un îndulcitor natural utilizat pe scară largă în bucătăria indiană și Ayurveda.
În bucătăria indiană, zahărul de palmier este folosit pentru a îndulci mâncărurile picante. Se adaugă la mâncăruri precum curry și sambar (tocană de legume). Bucățile mai mici sunt, de asemenea, consumate de unii localnici ca desert și este, de asemenea, folosit în combinație cu condimente indiene pentru a face dulciuri.
Un adaos ideal pentru toate tipurile de feluri de mâncare în care ați folosi în mod normal zahăr alb.
Zahărul de palmier este potrivit pentru utilizare ca adaos la diferite deserturi, sosuri și, de asemenea, în mâncăruri sărate pentru a echilibra gustul sărat. De asemenea, poate fi folosit în diferite băuturi, cum ar fi ceaiul și cafeaua.
De ce să alegeți zahărul de palmier BIO Dragon Superfoods?
- este 100 % natural, cu certificat organic (BG-BIO-22),
- o alternativă excelentă la zahărul cristal alb,
- versatil,
- aromă delicată și plină.