Fasolea catifelată - o leguminoasă neobișnuită care este foarte populară în tradiția ayurvedică.
Fasolea catifelată (Mucuna pruriens) este o leguminoasă tropicală cu flori albe sau ușor violet. Planta, care este folosită de peste 4500 de ani, provine din Africa, India și China și este foarte populară în Ayurveda. Boabele fasolei de catifea sunt comestibile și sunt adesea folosite ca și înlocuitor al cafelei.
Cea mai populară utilizare este cea a boabelor (semințelor), deoarece acestea au multe proprietăți benefice. Tinctura din fasole de catifea conține o cantitate mare de 140 mg de extract într-o doză zilnică.
Formula tincturei este, de asemenea, îmbogățită cu vitamina B6 – joacă un rol în reglarea funcționării hormonilor!
Pe lângă boabele de fasole, tinctura conține și vitamina B6, care este importantă pentru organismul nostru, deoarece participă la diferite procese din organism. Astfel, contribuie/joacă un rol în:
- reglarea activității hormonale,
- eliberarea de energie în timpul metabolismului,
- funcționarea sistemului imunitar și nervos,
- funcționarea psihologică normală,
- metabolismul proteinelor și a glicogenului,
- reducerea oboselii și epuizării,
- formarea globulelor roșii.
Cu o doză zilnică, asigurați aportul de 140 mg de extract de fasole catifelată.
Tinctura marca Bioherba conține extractul boabelor de fasole de catifea și glicerină, ceea ce îi conferă un gust dulce. Glicerina este un lichid incolor și inodor care este puțin mai vâscos decât apa.
Avantajele tincturii din semințe de fasole catifelată:
- organismul absoarbe repede lichidul și îl poate folosi mai bine,
- ingredientele importante ale fasolei de catifea sunt mai bine conservate prin formula tincturii,
- tinctura nu conține alcool,
- ambalajul din sticlă permite o dozare ușoară prin picurare,
- pur și simplu turnați picăturile în apă și, apoi, beți.
Produsul este supliment alimentar.