Castravete amar sau karela – o plantă ayurvedică cu o lungă tradiție de utilizare.
Castravetele amar, dovleac amar sau castravete (latina Momordica charantia) este o plantă originară din regiunile tropicale din Asia, Africa și Caraibe. Este cunoscut pentru fructele sale alungite, care seamănă cu un castravete - cu o suprafață clar șifonată și un gust amar caracteristic.
În India și în alte părți din Asia, îl includ în dieta lor în diferite moduri și, pe lângă utilizarea sa culinară, este, de asemenea, o parte importantă a tradiției ayurvedice, unde este mai cunoscut sub numele de karela.
În Ayurveda, karela este folosită pentru a echilibra 2 din cele 3 dosha* din organism. Aceste 2 dosha-uri sunt:
- pitta – asociat cu focul și metabolismul,
- kapha –legate de greutate și de mișcarea substanțelor în organism.
**Dosha-urile sunt principii ayurvedice care nu au un echivalent adecvat în știința modernă.
Cu adaos de crom pentru a menține în mod natural nivelul zahărului din sânge.
Capsulele brandului HealthyWorld, pe lângă extractul de pepene amar, conțin și cromul mineral, care completează perfect pepenele amar, deoarece contribuie la:
- menținerea nivelului normal de glucoză din sânge și
- metabolismul macronutrienților.
Cu 2 capsule, obțineți până la 900 mg de extract de castravete amar și 40 µg de crom.
Castravetele galben este prezent în capsule sub formă de extract, care oferă, de asemenea, o proporție bogată de chrantin - un compus vegetal care este clasificat drept glicozide și este unul dintre numeroșii compuși ai karela, ceea ce îi conferă gustul amar caracteristic.
Produsul este un supliment alimentar.